Hvad er et indbotestamente?

Et indbotestamente bestemmer, hvordan dine forskellige personlige effekter skal fordeles ved din død. 

Hvem skal eksempelvis arve dine smykker, dine lænestole eller dit bornholmerur? Typisk er det indbo med affektionsværdi, man vælger at testamentere over i et indbotestamente.

Indbotestamentet bestemmer derimod ikke, hvordan den samlede arv efter dig skal fordeles mellem dine arvinger, som for eksempel at visse arvinger skal arve mere end andre, at arven skal være særeje eller at visse personer skal have et legat. Hvis du ønsker at bestemme dette, skal du oprette et testamente online, eller med hjælp fra os.  

Selvom man altså ikke ønsker, at der skal ske en fravigelse af arvelovens regler om ligedeling mellem livsarvinger, ønsker de fleste at bestemme, hvordan visse ejendele skal fordeles mellem arvingerne, hvis nu man har en holdning til, hvem der skal modtage specifikt indbo.

To personer, der sidder ved et bord med hver deres computer
En kvinde, der sidder med sin mobil i den ene hånd, mens hun skriver i en notesbog

Lad os finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig

Skal vi tage direkte kontakt til dig? Benyt dig af formularen, og vi ringer til dig hurtigst muligt.

Kontakt DinArv, og få juridisk rådgivning om testamente

Hos DinArv får du rådgivning om testamente af højeste faglige kvalitet. Alt rådgivning foretages af specialiserede jurister indenfor alle aspekter af familie- og arveret, så du er garanteret at overholde alle regler om testamente med hjælp fra en advokat til testamente og regler om arv. Det gælder, hvad enten det er i forhold til indbotestamente, eller om det er i forhold til børnetestamente, fremtidsfuldmagt, samejeoverenskomst mm. 

Se eventuelt vores pris på testamente eller priser på nogle af vores andre ydelser.