Notartestamente

Hvordan oprettes et notartestamente, og hvad betyder det at notere et testamente?

Et notartestamente kan startes online, hvorefter testamentet skrives under foran notaren i den lokale byret. Notaren er en embedsmand, hvis formål er at sikre identiteten på den, der skriver et dokument under.

Notartestamente – Hvordan gør jeg?

Du svarer på 10-12 spørgsmål online.

Du modtager gratis rådgivning.

Du skriver testamentet under foran notaren.

Når du opretter et notartestamente hos DinArv, så guider vi dig hele vejen gennem oprettelsen, og vi hjælper dig også med at finde en notar.

Notartestamenter er de sikreste

Et notartestamente er det sikreste testamente at oprette, da det bliver skrevet ind i centralregistret for testamenter. Når du en dag går bort, vil notartestamentet altid komme frem, og alle arvinger vil blive informeret om, at de arver efter dig. På denne måde sikrer du, at dit testamente ikke bliver væk eller bortskaffet på mystisk vis.

Det er ofte en misforståelse, at advokater kan notere testamenter for deres klienter – det kan advokater ikke! Det er kun dig, der kan notere dit testamente, da notaren skal bevidne din identitet.

Notering af testamente – husk følgende:

I nedenstående finder du en huskeseddel, hvis du ønsker at notere dit testamente.

  • Ring til byretten og bestil tid til notering af dit testamente. Der kan være fuldt booket til notering af dokumenter, og det er ærgerligt at køre forgæves.
  • Medbring billedlegitimation med cpr.nr.
  • Medbring både en original version af testamentet samt en kopi i A4-format. Det originale dokument noteres hos notaren, mens kopien gemmes hos notaren, som tilføjer kopien i det offentlige register.
  • Det koster 300 kr. i retsafgift at få et testamente noteret. Prisen er den samme uanset om testamentet er startet online gennem DinArv.dk eller gennem en advokat. Ikke alle byretter modtager Dankort, så medbring kontanter.

Hvad er et nød- og vidnetestamente?

Der er principielt tre måder at underskrive/gyldiggøre et testamente på, nemlig notartestamente, vidnetestamente og et nødtestamente.

Et vidnetestamente er et testamente, der er skrevet under foran to vitterlighedsvidner, hvor et nødtestamente kun er skrevet under af dig selv. Et nødtestamente oprettes kun i absolutte nødsituationer, og er gyldigt i en begrænset periode.

Det er kun notartestamenter og vidnetestamenter, der er juridisk gyldige på sigt.

Det er muligt at læse mere om vidnetestamenter og nødtestamenter ved at klikke på nedenstående links:

Ved at oprette et testamente sikrer du dine arvinger.