Fremtidsfuldmagt

Hvad sker der, hvis du bliver syg eller dement og ikke kan træffe beslutninger for dig selv? Hvis du opretter en fremtidsfuldmagt, så kan du bestemme, hvem der skal kunne træffe beslutninger på dine vegne.

Fremtidsfuldmagt – Hvordan gør jeg?

Du svarer på 4-6 spørgsmål online.

Du modtager gratis rådgivning.

Du skriver fuldmagten under.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, der træder i kraft ude i fremtiden, hvis du bliver så syg, at du ikke selv kan træffe dine egne beslutninger. Fremtidsfuldmagten træder også i kraft, hvis du bliver dement i en sådan grad, at du ikke kan træffe egne beslutninger.

I en fremtidsfuldmagt vil du blive betegnet som fuldmagtsgiver. Personen, der kan træffe beslutninger på dine vegne, kaldes fuldmægtigen.

Når du opretter en fremtidsfuldmagt, så sikrer du, at det er fuldmægtigen, der kan træffe beslutninger på dine vegne, så det ikke er tilfældigt, hvem der træffer beslutningerne for dig.

Mange vælger at indsætte deres nærmeste som fuldmægtigen. Det kan f.eks. være en ægtefælle, bror, søster, barn mv.

Hvad omfatter en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt omfatter normalt alle beslutninger, så fuldmægtigen fuldt ud kan handle på dine vegne. Det er dog også muligt at udarbejde en fremtidsfuldmagt, der kun giver fuldmægtigen ret til at handle på vegne af dig økonomisk (bank, ejendom, værdipapirer), eller handle på vegne af dig personligt (modtage behandling ved sygdom, søge offentlig støtte, osv.).

Når du opretter en fremtidsfuldmagt hos DinArv, så bestemmer du selv, hvad fremtidsfuldmagten skal omfatte.

Eksempel på fremtidsfuldmagt

Maria er enlig, og er med alderen blevet dement (har besvær med at huske og handle). Det offentlige og banken betragter Maria som dement, og Maria kan nu ikke handle på egne vegne.

Dette er en forfærdelig situation for Maria, da hun nu ikke kan agere i det danske samfund.

Heldigvis oprettede Maria en fremtidsfuldmagt inden, at Maria blev svært dement. I fremtidsfuldmagten har Maria skrevet hendes bror ind som fuldmægtigen. Grundet Marias situation, træder fremtidsfuldmagten nu i kraft. Marias bror kan nu på vegne af Maria, betale Marias regninger, købe gaver til hendes nærmeste til jul og tale med det offentlige i forbindelse med de ydelser, som Maria modtager.

Marias bror er glad for, at Maria nåede at oprette fremtidsfuldmagten, så han kan hjælpe sin søster gennem hverdagen.

Har du sikret din fremtid gennem en fremtidsfuldmagt? Den kan startes online på 10 min.

Hvordan gøres den gyldig?

En fremtidsfuldmagt er gyldig, når den er tinglyst på tinglysning.dk samt skrevet under foran en notar i byretten.

Når du opretter en fremtidsfuldmagt hos DinArv, sender vi dig straks fremtidsfuldmagten, og den kan være gyldigt inden for få dage. Du modtager yderligere forklaring sammen med fremtidsfuldmagten.

Opret din fremtidsfuldmagt i dag, så du sikrer dig ved sygdom eller demens.

Ønsker du at vide mere om