Afdøde

Havde afdøde et testamente, og hvad stod der i afdødes testamente?

Når vores kære går bort, er det første vi tænker på ikke testamentet, men snarere det afsavn, som vi har. Vi er desværre også nødt til at tænke på de praktiske foranstaltninger i forbindelse med dødsannonce, begravelse og håndteringen af fordelingen af arv.

Afdøde – testamente

Det er muligt, at afdøde har oprettet et testamente, hvori der står, hvordan arven skal fordeles.

De nærmeste pårørende vil automatisk blive kontaktet af skifteretten, som er den myndighed, der tager stilling til skifte af boet. Hvis afdøde har oprettet et notartestamente, er det registreret hos centralregistret for testamenter, som skifteretten har adgang til. Alle arvinger har fuld adgang til at læse afdødes testamente.

Er der ikke registreret et testamente i centralregistret for testamenter, så har afdøde muligvis oprettet et vidnetestamente, som ofte kan findes i hjemmet eller i en bankboks. Det er i så fald op til arvingerne at finde testamentet og frembringe det for skifteretten.

Testamente – Hvordan gør jeg?

Du svarer på 10-12 spørgsmål online.

Du modtager gratis rådgivning.

Du skriver testamentet under.

Hvis afdøde ikke har oprettet testamente, så skal arven fordeles i henhold til arvelovens regler, hvilket desværre ikke altid stemmer overens med afdødes ønsker om fordeling af arv. Vi anbefaler derfor altid, at der oprettes et testamente, uanset hvor enkle ens arveforhold forekommer at være.

Bobestyrer eller ej?

Når testamentet er frembragt kan arvingerne vælge at benytte en bobestyrer til håndtering af skifte af boet, eller arvingerne kan vælge selv at skifte boet. Mange vælger selv at skifte boet efter afdøde for at spare omkostninger til en bobestyrer.

Afdøde – dødsannonce

Det kan være svært at overskue de praktiske foranstaltninger midt i sorgen både før og efter begravelse af den afdøde, men der er som bekendt visse forhold der skal tages stilling til så som f.eks. dødsannoncen. En dødsannonce kan dog let oprettes direkte på nettet ved at klikke på dette link.

Afdøde.dk opretter de fleste dødsannoncer i Danmark, og de har styr på tingene.

Begravelse

Begravelse af den afdøde kan være en kompliceret affære, idet der er mange forhold der skal tages højde for. Hvis du går til den lokale bedemand, kan han naturligvis hjælpe, men du bliver desværre ofte overrasket over regningen. De kedelige overraskelser skyldes ofte, at der ikke spørges ind til priser hos bedemænd, da det kan virke unaturligt i den triste stund.

Det er muligt at tage kontakt til firmaet God Afsked, der har fast og lave priser på over hele landet. På denne måde får afdøde en god begravelse, hvor der både er styr på det praktiske og økonomiske.

Du kan sikre dine arvinger på 30 minutter ved at oprette et testamente