Ægtepagt Pensionsdeling

Ægtefæller deler ikke deres pensioner, hvis de bliver skilt. Dette betyder, at den ene ægtefælle kan komme ud af ægteskabet med en langt større formue end den anden ægtefælle.

Dette kan ægtefæller dog lave om på! Mange danskere opretter en ægtepagt, der sikrer, at begge ægtefæller kommer ud af ægteskabet med lige store formuer. Dette kaldes en ægtepagt om pensionsdeling.

Ægtepagt pensionsdeling – Hvordan gør vi?

I svarer på 4-6 spørgsmål online.

I modtager gratis rådgivning.

I tinglyser ægtepagten på tinglysning.dk.

Min eller vores pension?

Når ægtefæller ikke har oprettet en ægtepagt, så skal alt deles ligeligt blandt ægtefæller, hvis ægtefæller bliver separeret eller skilt. Dette skyldes, at ægtefæller har fælleseje på alt, hvad de ejer og har. Der er fælleseje på alt – med undtagelse af pensioner.

Pensioner er som hovedregel ikke fælleseje, men tilhører personligt den af Jer, hvis navn står anført på pensionen.

Mange ægtefæller ønsker at dele alt ligeligt blandt sig, og opretter derfor en ægtepagt, der deler pensionerne mellem sig, hvis ægtefællerne bliver skilt.

I kan oprette en ægtepagt hos DinArv, der deler jeres pensioner ligeligt mellem Jer i tilfælde af skilsmisse. Det tager normalt 10 minutter at oprette ægtepagten, hvorefter ægtepagten skal tinglyses på tinglysning.dk. Vores tilknyttede jurist Jesper Veiby hjælper Jer gerne med at tinglyse ægtepagten, hvilket koster 495 kr. ekstra.

Gør som andre danskere – opret en ægtepagt, der deler pensionen mellem jer.